kuchař
- Narození:
- 1. května 1961
- Věk:
- 64 let
- Znamení:
- Býk
- Výška:
- 196 cm
-
Všichni, kdo považují Babicu za dobrého kuchaře, by si měli uvědomit, že profesionál si nesmí plést názvy surovin, musí umět správně vyslovovat všechno, co se týče jeho oboru, musí perfektně ovládat pracovní postupy - a hlavně nesmí v práci pít alkohol! Tím spíš, že se na vysílání má možnost pořádně předem připravit, tedy vše nacvičit i nastudovat, jak se vyslovuje chorizo, paella, jalapeňos...
Pokud si Babica plete omeletu s palačinkou, javor s vavřínem, zapéká segedín, tvoří houbový pokrm bez hub, smaží vánočku a podobné skvosty, na jaké odborné úrovni je? Pohlreich měl ve svém pořadu roli předepsanou, není to jeho opravdová tvář, ale Babica je v osobním životě hulvát a opilec. A stačí se podívat, jak vypadá na talíři jídlo, které naaranžoval Pohlreich a jak jídlo od Babici - upřímně, po kterém byste sáhli? A není pravda, že Pohlreichova jídla jsou drahá a Babicova levná! Babica vaří často z velmi drahých surovin - vepřová panenka, tuňák, losos, olivový olej - neznalci zřejmě ale vidí jen ten Eidam místo parmezánu...
Závěr: Babica NENÍ profesionál ani NEVAŘÍ LEVNĚ pro obyčejné lidi.
-
Rozhodne si Polraich neplete vavrinovy list s javorovym 😁
Když nemáte maso, dejte tam uzeninu, když nemáte uzeninu, dejte tam něco sojového a když nemáte ani to, tak tam nedávejte nic. Přesně takto si pamatuji pořady s Babicou. Vždy mi připadalo, že to jídlo tak nějak šolichá a když dělal nějaké to lepší maso, tak nepoužil ani pánve na gril. Tak těžko říct, jaké je jeho kulinářské umění.